ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ

Οι φυσικές μαύρες επιτραπέζιες ελιές της ποικιλίας “Καλαµάτα” (Kalamata olives) προέρχονται από ελαιόδενδρα της ποικιλίας “Καλαµάτα” ή “Καλαµών” ή “Αετονυχολιά”, ή “Χονδρολιά”, ή “Τσιγκέλι”, ή “Αετονύχι” ή “Νυχάτη”, ή “Κορακολιά” (Olea europea var.ceraticarpa). Καλλιεργούνται σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας.

Σπουδαιότεροι νοµοί παραγωγής είναι κατά σειρά: Αιτωλοακαρνανίας Λακωνίας, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, κ.α.

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΣ

Πρόκειται για τον γνωστό διεθνώς εμπορικό τύπο “Kalamata Olives”, ο οποίος έχει άριστη φήμη τόσο στην ελληνική, όσο και στη παγκόσμια αγορά, χάρις των άριστων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του έτοιμου προς διάθεση προϊόντος και ιδιαίτερα του µελανοϊώδους χρώματος, της τραγανής σάρκας και της άριστης γεύσης.

Ο φημισμένος διεθνώς αυτός, ελληνικός εμπορικός τύπος επιτραπέζιων ελιών, “Kalamata Olives”, παρουσιάζει μεγάλη εξαγωγική δυναμική και αντίστοιχα μεγάλη ζήτηση, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι φυτεύσεις κατ΄ έτος χιλιάδων ελαιοδενδρυλλίων της ποικιλίας “Καλαμάτα” κυρίως στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας και Φθιώτιδας. Αναμένεται δε στα επόμενα 10 χρόνια, η παραγωγή του συγκεκριμένου εμπορικού τύπου να φθάσει τους 100.000 τόνους.

ΔΙΑΛΟΓΗ

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Η ενασχόληση μας με τις ελιές, πηγάζει από την αγάπη μας γι’ αυτές. Γι αυτό και μία από τις προτεραιότητες μας στη διαδικασία παραγωγής τους είναι η αδιαμφισβήτητη προσοχή που δίνουμε στο να μην τραυματίζονται.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

Όλη η διαδικασία παραγωγής της ελιάς Καλαμών, από την καλλιέργεια, μέχρι και την επεξεργασία της ακολουθεί μια πορεία, η οποία γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς την ελληνική γη και φύση.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Οι ελιές αποτελούν βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά και καροτενοειδή συστατικά, Βιταμίνη Ε & Α. Εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ενώ παράλληλα έχουν μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 971KJ/234Kcal
Πρωτεΐνες 1,9g
Υδατάνθρακες 14,1g
Λιπαρά 21,4g

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Αν επιλέξετε ‘’Συμφωνώ’’ ή συνεχίσετε την περιήγηση σας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Ενημερωθείτε για τους όρους και την πολιτική μας.

Back to top