ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 
 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Για την KYNOS, η ενασχόληση με τις ελιές είναι τόσο παραδοσιακή όσο και οικογενειακή υπόθεση. Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η διαλογή και η επεξεργασία της ελιάς, γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς την ελληνική φύση.

Αυτό που κάνει τις ελιές μας μοναδικές είναι ο συνδυασμός συγκεκριμένων τακτικών και αρχών που ακολουθούμε. Μία από τις σημαντικότερες τακτικές μας, είναι οι σωστές καλλιεργητικές φροντίδες που επιλέγουμε για τις ελιές μας. Παράλληλα, μία ακόμη ουσιαστική αρχή που ακολουθούμε, είναι η σωστή και προσεκτική διαλογή του καρπού. Φυσικά, το εύφορο έδαφος και το κατάλληλο κλίμα της περιοχής μας, συμβάλουν θετικά στην καλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1
 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η καλλιέργεια ξεκινάει με την ολοκλήρωση της συγκομιδής, όπου γίνεται και η ανάλυση του εδάφους από πιστοποιημένα εργαστήρια με την επίβλεψη γεωπόνων για να διαπιστώσουμε τι χρειάζεται η καλλιέργεια μας για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Στο τέλος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου προχωράμε στη λίπανση των δέντρων στις ρίζες τους, από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο κλαδεύουμε τα δέντρα και τους καλοκαιρινούς μήνες ποτίζουμε τις ελιές. Ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης είναι οι μήνες ωρίμανσης και μαυρίσματος της ελιάς, και τότε ξεκινάει και η συγκομιδή της. Όλη η διαδικασία της καλλιέργειας γίνεται με την επίβλεψη της TUV Hellas η οποία εκπαιδεύει ενημερώνει και ελέγχει τους παραγωγούς μας για την ορθή καλλιέργεια της Ελιάς και πιστοποιεί κάθε χρόνο τον Συνεταιρισμό μας με AGRO2.1.-2.2.

2
 

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η συγκομιδή είναι μια διαδικασία που διαρκεί 15 – 30 ημέρες. Γίνεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με κύρια προϋπόθεση να μην ταλαιπωρείται το δέντρο. Συλλέγουμε τον καρπό όταν είναι μαύρος και ώριμος.

3
 

ΔΙΑΛΟΓΗ

Η διαλογή γίνεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που ξεχωρίζουν την ποιοτική μαύρη ελιά από την μη ποιοτική και μη μαύρη ελιά. Έπειτα, αποθηκεύουμε τις ελιές βάσει του μεγέθους τους σε δεξαμενές, οι οποίες είναι καθαρά κατασκευασμένες για την αποθήκευση της ελιάς, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

4
 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Η αποθήκευση γίνεται σε κάδους τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη χημικού μηχανικού. Συντηρούμε τις ελιές στους σωστούς βαθμούς άρμης και με τη διαδικασία του αέρα προχωράμε στη ζύμωση και στο ξεπίκρισμα της ελιάς. Η συσκευασία της ελιάς, σε οποιασδήποτε κατηγορίας δοχείου, γίνεται σε εξειδικευμένο τυποποιητήριο ελιάς, που διαθέτει όλες τις ISO προδιαγραφές τροφίμων.

ΔΕΣ ΤΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies. Αν επιλέξετε ‘’Συμφωνώ’’ ή συνεχίσετε την περιήγηση σας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Ενημερωθείτε για τους όρους και την πολιτική μας.

Back to top